Hibiscus Çayı
Dört mevsim boyunca, koyu kırmızı rengiyle göz kamaştıran, nar çiçeği olarak da bilinen hibiskus çayı, tadından dolayı ekşi çay olarak da bilinir. Hibiskus çayının şiddetle önerilmesinin başlıca nedenlerinden biri de içeriğinde kafein barındırmamasıdır. Renginden de anlaşılacağı gibi antioksidan özelliği yüksek olan çaylardan biridir. Hibiskus çayı serbest radikalleri yok etmeye yardımcı olarak yaşlanma karşıtı bir etki de yaratır.
İçeriğindeki yüksek oranlı C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Hibiskus çayı, 2010 yılında yapılan bir çalışmaya göre, özellikle soğuk algınlığı nedeniyle oluşan vücut ateşinin düşmesine yardımcı olur. Hibiskus çayı, bağırsak hareketlerini artırarak sindirim sisteminizin düzenli çalışmasını da sağlar. 2010 yılında yayınlanan başka bir çalışmaya göre hibiskus bitkisi; içeriğindeki antosiyaninler sayesinde kolesterolü ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olmaktadır.
Hibiskus çayı, karbonhidrat emilimini yavaşlatarak kan şekeri dengenizi sağlar. Bu sayede hibiskus çayı zayıflama hedeflerinde kilo vermenizi kolaylaştırır. 2014 yılında yapılan bir çalışmaya göre 12 hafta boyunca düzenli hibiskus çayı tüketenlerin bel çevresinde incelme ve vücut yağ yüzdesinde azalma sağladığı gözlemlenmiştir.
Diğer Ürünler
Tahin
Susamın öğütülme işlemi ardından elde edilen ve oldukça yağlı bir…
Susam
Susam, tohumlarında %50-60 yağ ve %25 protein bulunduran bir yağ…
Ethiopia Kahvesi
Kahvenin anavatanı olarak Etiyopya’yı gösterebiliriz. Kaffa bölgesi ormanlarında bulunan Arabika…