Ethiopia Kahvesi
Kahvenin anavatanı olarak Etiyopya’yı gösterebiliriz. Kaffa bölgesi ormanlarında bulunan Arabika kahve ağaçları ile başlayan süreç bugüne gelene değin bir çok önemli olaya tanıklık etmiştir. Etiyopyalılar tarafından “Bun” veya “Buna” olarak isimlendirilen kahvenin ingilizce adı olan Coffee, “Kaffa Bun“un biraz hatalı tercümesi üzerinden gerçekleşmiştir.
Olağanüstü bir çeşitliğe sahip kahve bitkileri sayesinde, dünyanın en iyi kahvelerinden birisine ev sahipliği yapan Etiyopya’da kahvenin çoğu ıslak işlenir, bu işlemin tat konusunda oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Islak işlenmesi kahve çekirdeğine canlı bir parlaklığa sahip meyvemsi ve çiçekli tatları, kuru işlenmesi ise tam meyveli kabuk tadlarını daha da güçlü kılmaktadır.
Etiyopya, oldukça karışık özelliklerde, farklı karakterlerde çekirdeğin yetiştiği bir kahve bölgesidir. Bu fark Etiyopya kahve çekirdeğinin özellikleri arasında oldukça belirgin bir şekilde hissedilebilmektedir. En iyi Etiyopya kahvesi, kuru işlenmiş (Harar), orta olgunlukta ve oldukça asitte, meyve ve şarap tadındadır. En iyi yıkanmış Etiyopya kahvesi (Yi gacheffe, Sidamo) ise hafif içimli, karışık çiçek ve turunçgiller tadındadır.
Diğer Ürünler
Tahin
Susamın öğütülme işlemi ardından elde edilen ve oldukça yağlı bir…
Susam
Susam, tohumlarında %50-60 yağ ve %25 protein bulunduran bir yağ…
Hibiscus Çayı
Dört mevsim boyunca, koyu kırmızı rengiyle göz kamaştıran, nar çiçeği…